יהודית עברון (עבו)

יהודית עברון (עבו) לבית  קנטרוביץ  נולדה ברחובות ביום 22 ביוני  1930. סבה,  ר' ניסן קנטרוביץ, היה ממייסדי  רחובות.

את השכלתה העממית רכשה ברחובות ואת השכלתה התיכונית בגימנסיה "השכלה" בתל-אביב.  בד בבד הייתה חברה בתנועות הנוער מכבי, בית"ר והגדנ"ע, ובהיותה כבת 16  הצטרפה לאצ"ל.

לאחר הכשרה קצרה בשימוש  בכלי נשק, השתתפה בסיורים לאורך מסילת הברזל, במיוחד בקטע שמהמושבה רחובות עד באר-יעקב, כדי לבדוק את השטח  לפני שיונחו בו מוקשים.  כן "הובילה" מתגייסים חדשים לשורות האצ"ל אל המקומות שבהם ישבו ועדות הקבלה, ובעיקר העבירה נשק ותחמושת ממקום למקום. באחת הפעמים העבירה נשק מרחובות לרמת-גן. סביב חזהּ, מתחת לבגדים, חגרה חגורה  ובה אקדחים מפורקים. לפתע נעצר האוטובוס שבה נסעה, ושני חיילים בריטים נכנסו אליו והתחילו מחפשים על גופות כל הנוסעים. יהודית התלבטה מה לעשות. כשהתקרב אחד  החיילים למקום מושבה התלבטה  עדיין, אך לפתע חייכה אל החייל. החייל נבוך, השיב בחיוך והמשיך בדרכו.   אחר כך שהתה במחנה "גהה" שליד גבעת-שמואל וכן עברה קורס מפקדי כיתות במבצר שוני. כשהוקם מחנה האצ"ל ברחובות , התמנתה למפקדת כיתת רובאים והדריכה מגוייסים חדשים. בעת שהשתתפה בקורס המ"כים בשוני יצאו כוחות אצ"ל מהמקום בפיקודו של עמיחי פאגלין, הוא גידי קצין המבצעים הראשי של האצ"ל, להתקפה על חמשת הכפרים הערביים שממזרח, אום-א-שוף, בריקי, חובייזה, סבארין וסנדיאני.  יהודית דרשה להשתתף בהתקפה , אך אמרו לה כי אין משתפים נשים במבצע. היא   התעקשה וטענה כי היא חובשת. לבסוף התרצו המארגנים והיא נכללה בכוח התוקף.   

בשנים שמאז הקמת המדינה  עסקה בעיקר בתחום החינוך. היא שימשה  כמורה לטבע ולחקלאות, ובין השאר זכתה לציון לשבח ע"י שר החינוך דאז,  יגאל אלון ז"ל. כן השתתפה בתוכניות הטלוויזיה החינוכית וניהלה את בית הטבע בגבעתיים.

בזמנה הפנוי עוסקת יהודית בציור ובתמונותיה משתקפת אהבתה הגדולה לארץ ישראל.

היא נשואה לעיתונאי יוסף עברון, אף הוא חבר האצ"ל (ראה עליו בנפרד), ולהם שתי בנות ושני נכדים.

בני הזוג מתגוררים בגבעתיים